A műhely alapítója nagyapám, Vasas Ferenc, aki 1931-ben kezdte el működését, mint egyéni vállalkozó. Igen gyorsan Szerbia legismertebb fazekasműhelyei közé zárkózott fel.

keramika-then


keramika-vašaš

Fia, Zoltán, a kályhásmesterségben ért el hasonló sikert. Édesapám gyártotta a kályhalapokat, samottéglákat, és a megrendelő otthonában,a helyszínen rakta fel a cserépkályhákat. A `70-es , de méginkább a `80-as években a virágcserép gyártásáról voltunk ismertek. A mostári, és a zadári kertészetek például 25 éven keresztül voltak elégedett vásárlóink, ugyanúgy, mint a szerbiai virágtermelők. Jugoszlávia széthullása után visszatértünk az ismét közkedveltté vált cserépkályhák gyártásához, hiány volt ugyanis az igényesen kidolgozott, régi hagyományok szerint kézzel gyártott cserépkályha.
keramika-vašaš
keramika-vašaš

Gabriella húgom és én, a harmadik generációt képviseljük ebben a családi vállalkozásban. Kanizsán fejeztem be az építészeti középiskola kerámia szakát. Húgom is az iskola befejezése óta itt dolgozik. Igyekszünk öregbíteni műhelyünk hírnevét. A minőség az elsődleges szempont.

keramika-vašaš

Forduljon hozzánk bizalommal!

vasas-denes