Srdačno Vas pozdravljam na internet stranici zanatske radionice "Keramika-Vašaš" iz Temerina!


Kaljevi su ručne izrade proverenom tehnologijom od vatrostalne, šamotne gline. Obojeni glazurama rustikalnog efekta. Ručna izrada kaljeva omogućuje kvalitetnu montažu peći što garantuje dug vek i funkcionalnost. Stručno montirana kaljeva peć postiže iskorišćenost kalorija blizu 80%. Mogućnost loženja: lignitom, drvima, šapurikom, električnom energijom i plinom i u tome je jedinstven. Peći na slikama su jedinstvene, nisu tipske. (Ne morate od peći iz kataloga da izaberete nešto, već samo da dobijete ideju za ono šta želite - peći nisu tipske, oblik, boju i šaru izrađujemo po želji kupca.) Posetite nas, da vidite proizvodnju i eksponate. Lični susret je važan deo razgovora o Vašim potrebama, i da Vam olakša izbor. Da bi odabrali pravu dimenziju i oblik peći obratite se kvalitetnom monteru kaljeve peći, ili nama direktno. Ako budete tako postupali stvorićete ekonomično i pouzdano grejanje, prijatan ambijent u vašem domu ili radnom mestu.

 

Kaljeve peći-toplo,ekonomično i lepo grejanje Vašeg doma!

Tradicionalno proverene vrednosti

Kaljeve peći tako stara, a i danas tako ekonomična i lepa grejna tela greju i ulepšavaju već šest vekova naše domove, a nekada i carske rezidencije. Nastale su u Nemačkoj. Kao pouzdano grejanje širile su se prema istoku i tako su se kod nas pojavile u XVIII veku. Danas su kaljeve peći zbog proverenih vrednosti sve prisutnije u našim domovima. Kroz vekove one su menjale svoje oblike, ornamente i način izgradnje. U početku kao gorivo korišćeno je samo drvo. Današnje peći se mogu prilagoditi i na struju, na gas sa automatskom regulacijom. Kaljeve peći pokazale su se takođe veoma ekonomične u sistemu centralnog grejanja - sa manje ogreva zagreva se više prostorija.
Dizajn savremenih kaljevih peći može dati Vašem domu posebnu lepotu, izborom boje kaljeva i različitim oblicima koji se mogu prilagoditi Vašim potrebama u prostoru.

pec01
  • Naslovna
  • Naslovna
  • Naslovna
  • Naslovna
  • Naslovna
  • Naslovna
  • Naslovna
  • Naslovna
  • Naslovna
  • Naslovna

 

 

Kaljeve peći iskorišćavaju gorivo oko 80 %. Svu toplotu akumuliraju u sebe. Zračenjem i konvekcijom obezbeđuju umerenu temperaturu tokom celog dana. U poređenju sa drugim vidovima grejanja potrošnja energenata je mala, a stepen uštede visok.

Kaljevi izrađeni u radionici "Keramika-Vašaš" su ručno formirani, od kvalitetne vatrostalne gline. Zahvaljući tradicionalnoj tehnologiji, izbegli smo greške, koje se javljaju kod presovane serijske robe. Mi uglavnom radimo po narudžbi. Zato smo u mogućnosti da izađemo u susret Vašim potrebama. Uz pomoć pećara montera, dobićete peć od nas u potrebnoj veličini prema vašoj prostoriji, u boji i dizajnu po vašem ukusu.


prospekt